Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Arrangement Kerst & Nieuwjaar (individueel en groepen)

Arrangement Kerst & Nieuwjaar (individueel en groepen)

ARRANGEMENT KERST & NIEUWJAAR 2019/2020

 

In december en januari is het Lalique Museum geheel in kerstsfeer gehuld. Op onderstaande datums kunt u individueel of met een groep deelnemen aan dit arrangement, tijdens de nieuwe expositie ‘Koninklijk Licht – Koninklijke geschenken en lichtontwerpen van René Lalique’.

U kunt kiezen uit een ochtend- of middagprogramma. Het middagprogramma is alleen beschikbaar op 18, 19, 24 en 27 december. Het maximale aantal gasten per keer is 30. De kosten voor dit arrangement bedragen € 22,50 per persoon.

NB Door de gebruikelijke grote belangstelling voor dit arrangement is het raadzaam om tijdig te reserveren.


DIRECT RESERVEREN

(U wordt doorgeleid naar de website van EventBrite, daar vindt u tevens de beschikbaarheid)


Datums

December : wo 18, do 19, di 24, vrij 27

Januari: do 2, vrij 3, wo 8, do 9, vrij 10


Inhoud ochtendprogramma
11.30 uur: ontvangst onder het genot van een glaasje prosecco, lezing en pianorecital
12.00 uur: rondleiding langs de collectie
13.00 uur: afsluiting en mogelijkheid om de objecten individueel te bekijken.

Inhoud middagprogramma 

15.00 uur: ontvangst onder het genot van een glaasje prosecco, lezing en pianorecital
15.30 uur: rondleiding langs de collectie
16.30 uur: afsluiting en mogelijkheid om de objecten individueel te bekijken


Expositie Koninklijk Licht: Royale geschenken en lichtontwerpen van René Lalique 

René Lalique (1860 – 1945) wordt wel de Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst genoemd. Als internationaal gevierd kunstenaar heeft hij werk geleverd aan Europese vorstenhuizen en de keizerlijke familie van Japan. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de opdrachten die hij voor hen heeft uitgevoerd.

Onder de getoonde objecten bevindt zich onder andere een kroonluchter, vervaardigd door René Lalique, die door het corps diplomatique aan de toenmalige prinses Juliana in 1937 is geschonken ter gelegenheid van haar huwelijk. De tafelornamenten zijn gedecoreerd met tulpen. Het Britse koningshuis zal – naast wijnglazen en een tafelornament met verlichte basis – een zogenaamde ‘sur tout’ ofwel ‘pièce de milieu’ uit 1938 ter beschikking stellen. Om de tafelschikking een meer complete context te geven, worden twee facsimile kandelaren getoond.

De keizerlijke familie uit Japan zal een paneel uit de glazen deur van het keizerlijk paleis in Tokio in bruikleen geven. Vanuit het Zweedse koningshuis wordt een spiegel tentoongesteld uit 1912 die in het bezit is geweest van Elizabeth van Zweden en koning Gustaaf. Daarnaast worden ontwerpen van René Lalique voor verscheidene hoge adellijke families geëxposeerd.


NB De arrangementen vinden doorgang bij ten minste 10 deelnemers.
Uiteraard kunt u ook met uw eigen groep in overleg met het museum een datum aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op. 


Top