fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:00 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Chagall

Chagall

Informatie over Musee Lalique

Niet altijd hebben kunstliefhebbers  gehoord van de inspirerende man René Lalique. Dat is geen probleem. Even in het kort; René Lalique is een erg goede en oud bekende glaskunstenaar, edelsmid en juwelier. Hij leefde tussen 1860 en 1945. René Lalique heeft Frankrijk goed vertegenwoordigd. Lalique is internationaal doorgebroken doordat zijn juwelen en glazen objecten erg gewild waren door mensen. Daarom is het erg interessant om Musee Lalique te bezoeken.
Lalique heeft veel met een loep gewerkt. Dit omdat hij allerlei details in zijn werken deed verwerken. De details in de kunst zijn goed te zien als je gebruik maakt van een loep. Bij Musee Lalique krijg je hiervoor de kans en die kans moet je ook dan met 2 armen aangrijpen. Ik adviseer andere mensen dit museum ook eens te benaderen.

Een museum bezoeken als kunstliefhebber

Het museum is dus erg interessant als je een liefhebber bent van kunst. Maar ook als je normaal niet zoveel met kunst bezig bent, dan kan het bezoeken van het museum een mooie ervaring zijn. Alle werken van René Lalique zijn gevarieerd en dat geeft een beter beeld weer over hem. Elke dag was voor deze man anders. Vanaf juli 2018 zal er tentoonstellingen te zien zijn van Marc Chagall. Nogmaals variatie waardeert de kunstliefhebber. Nergens in Nederland vind je een museum over kunst met zoveel variatie.

Over Marc Chagall

Marc Chagall, geboren als Movsja Zacharovitsj Sjagal was een Frans kunstschilder van Joods-Wit-Russische afkomst.
Het werk van Marc Chagall wordt vaak geassocieerd met het surrealisme. Maar eigenlijk valt zijn werk onder verschillende stromingen al maakt het nergens helemaal deel van uit. Chagall heeft een hele eigen stijl ontwikkelt die je doet denken aan dromen. Chagall haalde zijn inspiratie uit een Russische volkskunst en het volksleven, zijn herinneringen aan zijn jeugd en de rol van het Jodendom hierin. Hij combineerde bepaalde kleuren met materialen en dat heeft voor het overweldigende resultaat gezorgd die je vanaf juli 2018 kan zien in Musee Lalique. Zijn jeugd is een terugkerend thema in zijn werk en dat is erg interessant om te zien. Nogmaals in juli 2018 zijn er werken van Marc Chagall te zien in Musee Lalique en daarom adviseer ik iedereen een kijkje te wagen.

De werknemers van Musee LaliqueChagall

Alle werknemers die werkzaam zijn in het museum van René Lalique hebben veel ervaring met de werken van deze man. Ze weten alle details en alle werken uit hun hoofd daarom kunnen zij jou optimaal informeren, adviseren en inspireren. Alle werknemers zijn erg vriendelijk en dit geeft de klant een prettig gevoel. Je bent niet alleen op het gebied van het museum goed terecht bij Musee Lalique, maar ook op het gebied van service.

Bij Musee Lalique kun je gebruik maken van bepaalde arrangementen

Als je in juli 2018 werken van Chagall wilt zien, dan kun je de dag leuker maken met bepaalde arrangementen. Bij Musee Lalique krijg je de mogelijkheid om een luxe lunch arrangement erbij te doen of een prosecco arrangement. De luxe lunch arrangement is alleen voor groepen. Je krijgt een lezing van de conservator met daarbij een prosecco en later krijg je een lekkere lunch in de bloementuin. De producten worden vers bereid door de mensen in het restaurant. De prijs van een prosecco arrangement: €17,50 per persoon. De prijs van een luxe lunch arrangement: €37,50 per persoon.

Mijn eigen ervaring met het bezoeken van Musee Lalique

Ik wilde graag meer weten over de kunst van andere mensen in plaats van Chagall, dus daarom besloot ik voor juli 2018 een keer langs Musee Lalique te gaan. Ik maakte gebruik van een luxe lunch arrangement, want ik ging met een groep langs. De lunch was overweldigend lekker en daarom adviseer ik andere mensen het museum ook een keer te bezoeken. Ik vond het vooral erg bijzonder dat ik de details van René Lalique kon bekijken met een loep. Ik adviseer niet alleen kunstliefhebbers, maar ook andere mensen dit museum te bezoeken, want ik garandeer je dat je een top dag zult beleven. En in juli 2018 kun je dan de werken van Chagall bekijken.

Openingstijden

Elke maandag is museum Gorssel Musee Lalique gesloten. Verder is het dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 geopend.

Contact

Bel het bedrijf op +31 (0)313 471410

E-mail het bedrijf op info@musee-lalique.nl

Top