fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Een museum uitje naar het Lalique Museum

Een museum uitje naar het Lalique Museum

LALIQUE Een museum uitje naar het Lalique Museum

  Een interessant en leerzaam museum uitje vindt u in Doesburg.

  Als u op zoek bent naar een fraai en leerzaam museum uitje in Nederland, dan is het Lalique Museum een goede optie.
  Dit interessante museum bevindt zich in de buurt van museum Doetinchem en Arnhem.
  Doesburg is een oude Hanzestad en u veel gasten combineren met een stadswandeling.  Uiteraaard kunt overnachten in de buurt van het museum.
  Op onze website kunt u de locactie om te logeren bekijken.

  Bed and Breakfast in de omgeving van Doesburg.

  Veelal maken mensen gebruik van een bed and breakfast in de oude Hanzestad.
  Ook kunt u uiteraard gebruik maken van het  hotel aan de kade van Doesburg.
  Veel gasten maken eveneens gebruik van een locatie op het platteland in de Achterhoek.
  U wordt daar immer gastvrij en hartelijk ontvangen. Iedere locatie die op de website vernoemd wordt is met zorg gekozen en u zal hier genieten nadat u gebruik heeft gemaakt van het museum uitje.

  Lunchen in het museum.


  In het museum kan er geluncht worden, dit kan naast de gezellig open haard of in de bloementuin. In de bloementuin bevinden zich  libellen en vlinders.
  De tuin van het museum is met zorg ontworpen en veel gasten maken hier dan ook gebruik van de heerlijke lunch.

  Over René Lalique.

  Het Lalique museum is vernoemd naar René Lalique. Lalique was glaskunstenaar en edelsmid en leefde van 1860 tot 1945. Lalique staat vooral bekend om zijn glazen objecten en maakte ook veel ontwerpen voor de parfumindustrie. In de webshop kunt u exclusieve Lalique parfums bestellen. Het parfum en de boeken over René Lalique vinden gretig aftrek.
  De huidige eigenaar van het “bedrijf” Lalique vervaardigt ieder jaar een zogenaamd jaarstuk.
  Dit zijn fraaie flacons die u kunt aanschaffen in het gastvrije museum in Nederland.

  De “kleine natuur”.

  René Lalique was een een groot liefhebber van de zogenaamde “kleine natuur” zoals de vlinder, de libelle en de kikker of hagedis.
  Hij wandelde regelmatig met zijn grootvader door de natuur en zijn aandacht ging dan uit naar de “kleine natuur”.
  Deze kleine natuur heeft hij verwerkt in zijn juwelen of glazen objecten zoals de vazen of de parfumflacons. De juwelen bevatten dan een afbeelding van de kikker, de libelle en de vlinder hetgeen velen tot de verbeelding spreekt. Daarnaast heeft René Lalique veel afbeeldingen van vrouwen verwerkt in zijn juwelen en vazen. De vrouw speelt een centrale rol in de kunst van René Lalique.
  In de periode van de art nouveau stond de natuur en de vrouw centraal. De kunst van Lalique spreekt velen aan en daarom maakt dit interessante museum in Nederland een stormachtige groei door en veel gasten willen daarom gebruik maken van dit museum uitje.

  Het museum in Nederland waarbij u begrip krijgt van de tijd waarin René Lalique heeft geleefd en zijn omgeving.

  René Lalique is een man van zijn tijd. In de periode van de art nouveau (1890-1914) was een sfeer van vooruitgangsgeloof. Men was ervan overtuigd dat de samenleving mooier zou worden en dat iedereen van de technische vooruitgang profijt zou hebben. Daarnaast was het een tijd vol symboliek. Het Lalique museum in Nederland is een plek waar veel aandacht wordt geschonken aan deze periode. En daarmee is er in de jaren 2017 en 2018 speciale aandacht voor de art nouveau kunstenaar Jan Toorop. Jan Toorop leefde tussen 1858 en 1928. Jan Toorop is bij uitstek een art nouveau kunstenaar. Omdat deze periode in de geschiedenis momenteel zeer in trek is bezoeken vele gasten dit museum in Nederland en maken dan gebruik van het museum uitje.

  Verschillende objecten van René Lalique.

  Lalique maakte veel verschillende objecten. Zijn creaties lopen heel erg uiteen en de gasten kunnen zich maar moeilijk voorstellen dat een enkele kunstenaar al deze objecten heeft kunnen ontwerpen. Zij zijn dan geheel verrast door de objecten die zij bij hun museum uitje tegenkomen.
  René Lalique heeft 15000 ontwerpen vervaardigd tijdens zijn leven. Van deze 15000 ontwerpen heeft hij er 75oo  uitgevoerd. Lalique had een faciliteit waarbij hij uiteindelijk een 600 mensen in dienst heeft gehad.
  Lalique heeft aanvankelijk alleen gewerkt. Door een huwelijk met een vermogende dame heeft hij een atelier overgenomen waardoor hij met een groep van 20 mensen heeft gewerkt. Daarna heeft hij in Wingen sur Moder als het ware een “fabriek” gehad waarbij 600 mensen werken ontwerpen en hebben uitgevoerd. U kunt zich voorstellen dat deze massaproductie interessant was voor mensen die  niet de middelen hebben gehad om de meer exclusieve werken aan te schaffen. Er is toen een nieuwe doelgroep die eveens de objecten van Lalique ging aanschaffen.
  Dat wordt allemaal duidelijk gemaakt tijdens dit museum uitje.

  De arrangmenten in het museum.museum uitje

  Mocht u meer willen dan een vrijblijvend bezoek aan het museum zou het interessant kunnen zijn om een arrangement in het museum mee te maken. Omdat veel bezoekers meer diepgang willen tijdens het bezoek aan dit interessante museum in Nederland is een arrangement met een prosecco ontvangst en een luxe lunch een mooi alternatief.
  U wordt dan ontvangen in de concertzaal van het museum en onder het genot van een glaasje prosecco krijgt u een lezing van de conservator. Na deze lezing gebruikt u de luxe lunch. Hierna krijgt u onder begeleiding een rondgang door het museum.
  Veel mensen maken gebruik van dit museum uitje en zijn erg enthousiast.

  Een interessante dag in de oude Hanzestad Doesburg, een mooi alternatief als u een museum in Nederland wilt bezoeken en gebruik wilt maken van een museum uitje.

  De enorme variatie in het museum zorgt voor een bijzondere dag in de Doesburgse Hanzestad. Het is een gezellig uitje als u een museum in Nederland wilt bezoeken.

  Naast onze vaste tentoonstelling is het ook mogelijk om een tijdelijke tentoonstelling in ogenschouw te nemen. Deze werken zijn bijvoorbeeld van Jan Toorop en Marc Chagall. Er is eveneens een tentoonstelling gewijd aan de parfumflacons die Lalique heeft ontworpen. Het is een internationale tentoonstelling. In die zin is het interessant om het Lalique museum in Nederland te bezoeken. De internationale focus van het museum spreekt velen aan waardoor het museum jaarlijks haar bezoekersaantallen aan het verdubbelen is.
  Velen maken gebruik van het museum uitje door ook deze tijdelijke tentoonstelling te bezoeken.

   

  Top