fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Hermitage

Hermitage

Wat is hermitage eigenlijk zul je denken. Hermitage is een museum waar je allerlei soorten kunst kan bezichtigen net als in Musee Lalique

Over Musee Lalique

Niet altijd hebben kunstliefhebbers  gehoord van de inspirerende man René Lalique. Dat is geen probleem. Even in het kort een verhaaltje over René Lalique; René Lalique was een erg goede en oud bekende glaskunstenaar, edelsmid en juwelier. Hij leefde tussen 1860 en 1945. René Lalique heeft Frankrijk goed vertegenwoordigd. Lalique is internationaal doorgebroken doordat zijn juwelen en glazen objecten erg gewild waren door mensen. Een deel van zijn kunsten zijn te bekijken in Musee Lalique en dat is erg interessant. Lalique heeft veel met een loep gewerkt, dit dit Lalique, omdat hij allerlei details in zijn werken wilde verwerken. De details maken de werken van René Lalique erg bijzonder en speciaal. De details in de kunst zijn goed te zien als je gebruik maakt van een loep. Bij Musee Lalique krijg je hiervoor de kans en die kans moet je ook dan met 2 armen aangrijpen.

Over Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam kun je altijd wel terecht voor een tentoonstelling met objecten uit de collectie van het Staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg. Met het Staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg is er een samenwerking ontstaan en dat heeft ervoor gezorgd dat zij allerlei werken en kennis met elkaar gingen delen.

Gebruik maken van bepaalde arrangementen kan bij Musee Lalique

Bij Musee Lalique krijg je de mogelijkheid om een luxe lunch arrangement erbij te doen of een prosecco arrangement. De luxe lunch arrangement is alleen voor groepen en dit dien je van te voren gemeld moeten te hebben bij de werknemers van Musee Lalique.
Je krijgt een lezing van de conservator met daarbij een prosecco en later krijg je een lekkere lunch in de bloementuin. De producten worden vers bereid door de mensen in het restaurant. De prijs van een prosecco arrangement: €17,50 per persoon. De prijs van een luxe lunch arrangement: €37,50 per persoon.

Erg speciaal: je kan de details van René Lalique bekijken in Musee LaliqueHermitage

Ben je dus een kunstliefhebber, of misschien helemaal niet? De details die de inspirerende man René Lalique in zijn werken deed verwerken kun je niet met je blote oog zien vaak en daarom heb je de mogelijkheid om de details van zijn werken te bekijken in Musee Lalique.

De details kun je bekijken met een loep, maar je kunt ook in het museum om schermen inzoomen om de details van zijn werken te bekijken.
Bij Hermitage Amsterdam is er ook soms een tentoonstelling van de werken van René Lalique.

De werknemers

De werknemers die werkzaam zijn bij Musee Lalique hebben veel ervaring met het informeren van mensen over alle werken van René Lalique. Die kennis hebben ze opgebouwd door ervaring en door het interesseren van allerlei dingen over René Lalique.
Je kunt de werknemers die in het museum rondlopen ook altijd benaderen voor vragen. De werknemers geven perfecte service, dit komt doordat zij altijd op een goede manier voor de klanten klaar staan.

Mijn eigen ervaring

Ik heb Hermitage Amsterdam en Musee Lalique bezocht. Beide musea waren zo gaaf en dat siert de kunst ook zo erg. Beide zo verschillend, maar beide o zo mooi. Ik vond vooral bij Hermitage Amsterdam dat er veel afwisseling was van kunst en dat maakt het erg speciaal. Bij Musee Lalique waren de werknemers erg vriendelijk en de kunsten van René Lalique kon ik bekijken in het museum met een loep of op schermen die in het museum hangen. Dat is erg bijzonder. Ik ben verder iemand die ook super veel van kunst houdt, maar ook al houdt je niet van kunst, ik weet zeker dat Musee Lalique en Hermitage Amsterdam je doen interesseren en daarom adviseer ik iedereen een keer een kijkje te nemen in een van deze musea.

Openingstijden

Hermitage Amsterdam
Dagelijks 10–17 uur. De kassa sluit om 16.30 uur
Musee Lalique
Elke maandag is Musee Lalique gesloten. Verder is het dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 geopend.

Je kunt het bedrijf voor alles benaderen en de werknemers zullen je dan goed te woord staan!

Top