De ideale keuze voor het bezoeken van een museum in Gelderland

LALIQUE Een interessant museum bij Doetinchem in de achterhoek

Als u op zoek bent naar een museum in Gelderland, dan kunt u een bezoekje brengen aan het Lalique Museum dat gevestigd is dichtbij het museum in Doetinchem of bij het museum in Arnhem. Het Lalique museum is opgericht om de werken van een Franse 19e-eeuwse kunstenaar tentoon te stellen. Deze kunstenaar leefde van 1860 tot 1945 en zijn naam was René Lalique.

Lalique staat bekend om zijn glaswerken zeer vele details en symbolieken.
De details zijn zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn op het eerste gezicht. René Lalique wordt vaak ook wel de Da Vinci van de glaswerken en juwelen genoemd. Dit geeft aan in welke kwaliteit Lalique heeft gewerkt.

In het Lalique museum kunt u deze werken René Lalique bekijken. Er zijn gidsen in het museum aanwezig die u uitleg geven over de werken. Daarnaast is er ook een mediakamer waar u kunt aanschouwen hoe glaswerken tegenwoordig gemaakt worden.

Waarom dit museum in Gelderland bezoeken?Museum Gelderland

Of u nou een echte kunstliefhebber bent of er een dagje tussenuit wilt, het Lalique museum is een goede optie. Een bezoek is leerzaam en u geniet van de fraaie werken. U kunt het bezoek uiteraard combineren het museum in Doetinchem en met het museum in Arnhem of het museum in Gorssel. De stad Doesburg, in de buurt van Doetinchem  waar het museum zich bevind is een oude Hanzestad en u zult het museumbezoek kunnen combineren met een stadswandeling. Op de website van het museum is het mogelijk om te kijken naar overnachtingen in de buurt van het museum.

Werken van andere kunstenaars.

Wilt u naast de werken van Lalique nog andere kunst zien? Dan is dit mogelijk! Er zijn af en toe tijdelijke tentoonstellingen die erg leuk kunnen zijn om te bezichtigen. U kunt tussen het bezichtigen door ook genieten van een lunch naast een open haard of in de prachtige bloementuin van het museum. Wij hopen u snel te mogen ontvangen in het museum.