fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Een interessant museum bij Doetinchem in de achterhoek

Een interessant museum bij Doetinchem in de achterhoek

LALIQUE Een interessant museum bij Doetinchem in de achterhoek

  Over René Lalique

  Niet altijd hebben kunstliefhebbers  gehoord van  René Lalique,  edelsmid en glaskunstenaar.
  René Lalique leefde tussen 1860 en 1945. Met name voor de periode van de art nouveau tussen 1890 en 1910 voor de Eerste Wereldoorlog en tijdens het Interbellum in de periode van de art deco heeft Lalique Frankrijk goed vertegenwoordigd. Lalique is internationaal doorgebroken doordat zijn juwelen en glazen objecten door gewild waren. In die zin is het interessant om het museum bij Doetinchem te bezoeken.

  De loep

  Lalique werkte met een loep om zo details aan te brengen die niet goed zichtbaar zijn met het blote oog. Deze details zijn zichtbaar op ledschermen en touchscreens in het museum.
  Daarnaast staan op deze schermen de informatie over de objecten.
  Het museum bij Doetinchem op slechts veertien kilometer verwijderd van deze stad toont een groot aantal objecten van deze da Vinci van de juwelen- en glaskunst.
  De werken van Lalique zijn naast details ook vervuld van symboliek.
  U wordt gastvrij ontvangen door gidsen die u uitleg geven over de werken.
  Daarnaast kunt u een heerlijke lunch gebruiken in onze stijlsalon of op ons terras.

  De arrangementen in het museumMuseum Doetinchem

  U kunt altijd een arrangement boeken in het Lalique museum. U kunt kiezen uit een tweetal arrangementen.

  Het prosecco arrangement

  U wordt ontvangen in de concertzaal van het museum onder het genot van een glaasje prosecco.
  Daarna start de lezing van de conservator. Na de lezing wordt u een kort pianorecital aangeboden waarna u in het museum een rondleiding krijgt bij de collectie.

  Het prosecco arrangement met luxe lunch

  U wordt ontvangen onder het genot van een glaasje prosecco waarna de lezing van de conservator aanvangt. Dit kan gaan over de vaste tentoonstelling of over de tijdelijke tentoonstelling.
  Na de lezing waarbij de conservator gebruik maakt van een ledscherm wordt u een pianorecital aangeboden. Na het recital gaat u naar het museum waar u een heerlijke huisgemaakte lunch gebruikt. Deze lunch is luxe en met verse producten bereid.
  Doorgaans vindt deze lunch plaats in een fraaie stijlsalon waarvan de foto’s op de website zijn te vinden. In de winter is de haard aan en dat is zeer gezellig voor de gasten.

  Na de lunch gaat de conservator u rondleiden door het museum. Een uitleg wordt gegeven bij de collectie waardoor er meer begrip ontstaat over de objecten. Veel gasten hebben hier behoefte aan en bezoeken daardoor het museum bij Doetinchem.

  De vaste tentoonstelling en de tijdelijke tentoonstelling

  Ieder jaar zijn er verscheidene lezingen in het museum bij Doetinchem over de kunstenaars waarvan de werken tentoongesteld worden in het museum.
  In het jaar 2017 tot juni 2018 staan de werken van Jan Toorop centraal. Vanaf juli 2018 zal er een tentoonstelling over Marc Chagall plaatsvinden in het museum.
  Het zijn kortom internationale tentoonstellingen die daardoor ook grote belangstelling wekken in het land waardoor de bezoekers het museum bij Doetinchem graag bezoeken.
  Na afloop van het bezoek gaan de mensen veelal naar het museum MORE in Gorssel maar ook wel naar het Kasteel in Ruurlo waar de collectie van Carel Willink is tentoongesteld. Het gehele kasteel dat eveneens in de buurt is van museum Doetinchem is gewijd aan de kunstenaar Carel Willink.
  Het is een aantrekkelijke collectie die afgelopen jaar zeer veel mensen heeft getrokken die vanuit Den Haag en Amsterdam afkomstig zijn.

  De lunch in de stijlsalon en op het terras bij de bloementuin

  Velen maken gebruik van de lunch in de stijlsalon. De lunch wordt dan gebruikt in een fraaie en gastvrije sfeer. In de winter is de haard aan en dat is een zeer gezellige plek in het museum.
  René Lalique was een groot liefhebber van de zogenaamde “kleine natuur” zoals de vlinder, libelle en de kikker.  De meeste mensen nemen in de periode van het voorjaar en de zomer plaats op het terras dat grenst aan de bloementuin. De beplanting is zo vormgegeven dat de vlinders de tuin veelvuldig bezoeken. Een groot aantal van de gasten gaat dan met een camera de tuin in om de vlinders te filmen. Het is een zeer aantrekkelijke plek in het museum.
  De mensen die een museum bij Doetinchem zoeken vinden hier een unieke plek waar zij optimaal kunnen genieten van kunst en natuur.

   

  Een stadswandeling in de buurt van het museum bij Doetinchem

  Nabij het museum bij Doetinchem kunt u een stadswandeling maken in de oude Hanzestad Doesburg.
  Doesburg is een stad dat vele Rijksmonumenten bezit. Het is kortom een grote publiekstrekker en veel toeristen verkiezen deze plaats boven Doetinchem.
  Daarnaast is het een prettige ervaring om andere musea in Doesburg te bezoeken zoals het Mosterdmuseum en museum de Rode Toren. Hier zijn de Doesburgse historische objecten te bezichtigen. Daarnaast kan het interessant zijn om te winkelen in de oude straatjes die er zijn in Doesburg.
  Wij hopen u te mogen ontvangen in het museum bij Doetinchem dat geheel gewijd is aan de juwelen- en glaskunstenaar René Lalique!

   

  Top