fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Kröller-müller museum

Kröller-müller museum

Kröller-müller museum , een museum waar u niet genoeg heeft aan 1 bezoek!

Bent u op zoek naar een leuk avontuur, even terug in de tijd en stilstaan bij de schoonheid van kunst? Kröller-müller museum is een museum gelegen in de achterhoek, het Kröller-müller museum heeft de focus op de kunst van René Lalique en Jan toorop.

René Lalique ( de inspiratiebron van Kröller-müller museum )

René Lalique was een kunstenaar die leefde van 1860 tot 1945, de meeste kunstwerken van René Lalique zijn gemaakt in de periode van art nouveau. Hiermee heeft René Lalique Frankrijk goed vertegenwoordigt met zijn kunst.Hij is een echte kunstenaar, zijn specialiteiten waren juwelen en glaswerk, hij zou ongeacht ook andere kunst kunnen maken maar daar heeft hij zich helaas nooit aan gewaagd. René Lalique heeft de bijnaam Da Vinci onder de juwelen. Iedereen weet wie Leonardo Da Vinci is.

Een van de beste kunstenaars die ooit heeft geleefd. Het is dus niet niks om als kunstenaar Da Vinci genoemd te worden! René Lalique is een kunstenaar die altijd zeer gedetailleerd te werk gaat, dit is ook de reden dat het museum vol staat met schermen waarmee u kunt inzoomen op de kunstwerken van René Lalique. René Lalique mag dan niet een wereldberoemde kunstenaar zijn, het is wel een zeer goede kunstenaar en het is jammer dat hij niet meer in ons midden is. Gelukkig hebben wij zijn kunst nog en kunt u dat bij ons komen bekijken!

Jan Toorop ( Kröller-müller museum is hierdoor geïnspireerd! )

Jan Toorop is een kunstenaar die heeft geleefd van 1858 tot 1928, een geweldige kunstenaar. Hij had prachtige kunstwerken. Zijn specialiteit was beeldende kunst, hierin was hij de beste kunstenaar van Nederland! Misschien wel de beste kunstenaar van de wereld. Waarschijnlijk had Jan Toorop nog veel meer soorten kunst naar zijn hand kunnen zetten, helaas heeft hij dat nooit gedaan en zullen wij er dus nooit achter komen. Jan Toorop is zonder meer een grote kunstenaar en een uitstekende inspiratiebron voor jong en oud. Zelfs op dit moment met onze technieken van nu zal Jan Toorop niet achterblijven met zijn kunst!

Prosecco arrangement bij Kröller-müller museumKröller-müller museum

Bij Kröller-müller museum kunt u kiezen uit 3 arrangementen, een van die arrangementen is het prosecco arrangement. Een prosecco arrangement bij museum Doetinchem houdt het volgende in :

  • U wordt ontvangen in de concertzaal, hierbij krijgt u een prosecco aangeboden.
  • U kunt hier u kunt hier luisteren naar een prachtige pianorecital.
  • Vervolgens wordt u in het kort het levensverhaal van René Lalique verteld.
  • Dit alles gebeurd in groepsverband.
  • Vervolgens krijgt u een rondleiding door het museum waarbij u al het werk van zowel René Lalique als het werk van Jan Toorop kunt bekijken.

Het volledige arrangement kost maar een bescheiden bedrag van €17,50 per persoon, alles bij elkaar duurt dit 90 minuten. Hierna kunt u uiteraard nog op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het museum.

Prosecco arrangement met luxe lunch bij Kröller-müller museum

U wordt hierbij ontvangen in de concertzaal, onder het genot van een prosecco kunt u hier luisteren naar een lezing van een conservator. Deze lezing zal gaan over de levensloop van zowel René Lalique als die van Jan Toorop. Hierna kunt u genieten van de heerlijke luxe lunch die zal plaatsvinden in de bloementuin van het Kröller-müller museum. Vervolgens krijgt u onder leiding van een gids een rondleiding door het museum. De gids zal over elk kunstwerk iets kunnen vertellen en eventuele vragen kunnen beantwoorden.

Dit arrangement is uitsluitend mogelijk met een reservering. De prijs van dit arrangement is €37,50 per persoon en is mogelijk vanaf 10 personen.  

De omgeving van Kröller-müller museum

Na het bezoek aan dit museum is het een echte aanrader eens een wandeling te maken door het nabijgelegen Doesburg. Doesburg is een hanzestad met een prachtige haven en een authentieke binnenstad. Het is dus zeker een aanrader om hier eens te gaan kijken. In de binnenstad kunt u genieten van de gezellige maar toch authentieke binnenstad. U kunt hier een kopje koffie of thee drinken in een van de vele barretjes en cafeetjes. Wanneer u de stad heeft gezien is het ook een echt een aanrader om de haven en de kade van Doesburg eens te bekijken.

Ook is er een mogelijkheid tot overnachting U kunt gebruik maken van het hotel dat gelegen is aan de kade Hier kunt u naast overnachten ook dineren. Ook kunt u overnachten in een B&B in Doesburg, dit ligt centraal tussen de stad en de kade in en is dus ook een goede optie voor overnachting!

Top