Museum arrangement in het Lalique Museum

LALIQUE Museum arrangement in het Lalique Museum

In het Lalique Museum vindt u de werken van René Lalique. Lalique is een bekende Franse kunstenaar uit de 19e eeuw. Hij staat bekend om zijn prachtige glaswerken en juwelen. Daarnaast heeft Lalique veel werken voor de parfumindustrie vervaardigd.
Omdat de werken van Lalique zo gevarieerd zijn zult u het museum als zeer gevarieerd ervaren.
U hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een arrangement. U kunt gebruik maken van een prosecco arrangement. Dit is een aantrekkelijk museum arrangement als u meer wilt weten over René Lalique.
Daarnaast kunt u gebruik maken van een museum arrangement met een luxe lunch.
De kosten van een museum arrangement met luxe lunch is €37,50.
De kosten van een museum arrangement met een prosecco maar zonder luxe lunch  bedragen €17,50.

Museum arrangement met luxe lunch

Als er gekozen wordt voor het museum arrangement met luxe lunch, dan zal men worden ontvangen in de concertzaal. De bezoeker krijgt hier eerst onder het genot van een prosecco een lezing van de conservator aangeboden. Deze lezing gaat over de kunstobjecten die Lalique heeft vervaardigd en het leven van Lalique zelf. Als u heeft gekozen voor een arrangement met lunch gaat u genieten deze luxe lunch omdat deze wordt gebruikt in een fraaie stijlsalon. Als u heeft gekozen voor het museum  arrangement zonder lunch start het bezichtigen van de collectie na de uitleg van de conservator. U heeft dan een verdiepende lezing achter de rug waardoor u de collectie met een ander oog zal aanschouwen. De conservator zal u bij dit museum arrangement uitleg geven bij de tentoonstelling waardoor u nog meer begrip verkrijgt over de collectie. Kortom, een zeer interessant museum arrangement!

Over René Laliquemuseum arrangement

Aan de overkant van het museum bevindt zich nog een Rijksmonument waar groepen worden ontvangen om zo een verdieping te krijgen over de kunst die zij gaan bekijken in het museum.
Het museum arrangement is de mogelijkheid om meer te weten te komen over René Lalique die leefde tussen 1860 en 1945.
René Lalique wandelde regelmatig met zijn grootvader door de natuur. Zijn aandacht werd in het bijzonder getrokken door de zogenaamde “kleine natuur”. Wij verstaan hieronder de kikker, de libelle, de vlinder en andere kleine insecten. Deze “kleine natuur” vormt een soort van leidraad in het werk van René Lalique. Zo zijn in zijn glasobjecten kleine hagedissen en kikkers, maar ook vlinders en libellen te zien. In het museum arrangement is er bij uitstek een mogelijkheid om u te verdiepen in de symbolieken en de details die Lalique heeft verwerkt in zijn werken.

Lalique als vertegenwoordiger van zijn tijd.

Lalique was bij uitstek een vertegenwoordiger van zijn tijd. In Frankrijk is Lalique zeer bekend. In Nederland is hij minder bekend geworden hetgeen te maken heeft dat hij te extravagant was voor de calvinistische cultuur die er destijds heeft geheerst. Het museum arrangement is een manier om Lalique te plaatsen in zijn tijd en om meer begrip te krijgen van de cultuur die er op dat moment was in het Nederlandse.
In Frankrijk is er van oudsher meer aandacht voor luxe en genieten. Objecten mochten een waarde vertegenwoordigen en mensen willen meer middelen uitgeven aan deze luxe objecten. Dat is in Nederland iets meer in de huidige tijd van toepassing. Maar van origine geven de mensen in Frankrijk meer geld uit aan luxe. De kunst in Nederland is meer ingetogen. In Frankrijk en ook in Duitsland mag de kunst wat meer uitbundig zijn. In het museum arrangement is er aandacht voor deze culturele verschillen.

Een museum arrangement over de tijdelijke tentoonstellingen.

Ieder jaar is er in het Lalique museum een andere kunstenaar die de boventoon voert.
Het is in een museum van belang om tijdelijke tentoonstellingen te wijden aan verschillende kunstenaars. Jan Toorop is de vertegenwoordiger van de art nouveau in Nederland. In die zin past Jan Toorop goed in het museum als men aandacht wilt schenken aan deze periode.
Marc Chagall is de kunstenaar die in 2018 centraal zal staan in het museum. Tijdens het museum arrangement zal aangegeven worden waarom Marc Chagall eveneens dat jaar een plek heeft in het Lalique Museum. Er zal een grote verscheidenheid aan werken gepresenteerd worden in dat jaar en het zal vele bezoekers gaan trekken die dan eveneens dit museum arrangement willen gaan meemaken. Het museum vernieuwd en blijft daardoor een boeiende plek om te bezoeken.

Wat krijgt u te zien tijdens het museum arrangement?

Lalique was een glaskunstenaar en edelsmid. René Lalique wordt ook wel de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd. Hij werkte met een loep en maakte zo details in zijn werken die met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. In het museum vindt u touchscreens en led schermen waar u deze details en extra informatie over de werken goed kunt bekijken.

Naast een museum arrangement kan er ook gekozen worden om zonder een arrangement het museum te bezoeken. U betaalt dan €13. Kinderen tot 12 jaar, journalisten en museumkaarthouders krijgen gratis entree. Wij hopen u spoedig te mogen ontvangen in het museum, zodat u de fraaie werken van Lalique kunt bezichtigen.