fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Museum bezoeken in Doesburg

Museum bezoeken in Doesburg

LALIQUE Museum bezoeken in Doesburg

  Waarom een museum bezoeken

  Het Lalique museum bezoeken is een mooie ervaring als u een kunstliefhebber bent.
  In het museum vindt u namelijk fraaie en zeldzame werken van Lalique. In het museum staat een aanzienlijke collectie van kunstobjecten. De kunstobjecten die u in het museum ziet, zijn vervaardigd door kunstenaar René Lalique. Deze kunstenaar leefde van 1860 tot 1945. Lalique staat bekend om zijn kostbare glaswerken en juwelen die een grote waarde vertegenwoordigen. Sommige van zijn juwelen vertegenwaardigen een waarde van honderd miljoen euro. In het museum vindt u honderden van Lalique die hij heeft vervaardigd tijdens zijn leven. U zal verrast zijn door de gevarieerde collectie. Tijdens het bezichtigen van de kunstwerken kunt u uitleg vragen over deze objecten.

  Een museum bezoeken zal u meer begrip geven over de collectie.

  Lalique heeft veel met een loep gewerkt en daarnaast heeft hij veel symbolieken verwerkt in zijn kunst. De details in de kunst zijn goed te zien als u gebruik maakt van een loep die u door de gidsen in het museum aangereikt zal worden. De gidsen vertellen u eveneens over de symbolieken die de objecten herbergen. Een zal een museum bezoeken dat uw geestelijk bagage over kunst zal verrijken.
  De bezoeker die doorgaans niet een museum bezoekt zal het Lalique Museum als aantrekkelijk ervaren. De kunst is eenvoudig te begrijpen en de gids speelt een belangrijke rol in het verkrijgen van kennis over de objecten. De gast heeft dan een interessant museum om te bezoeken en heeft ook de neiging om het museum vaker te visiteren. De meeste gasten bezoeken het museum tweemaal per jaar. In die zin heeft het museum profijt van het zogenaamde “repeat bezoek”.
  Het is een interessante ervaring. Daarnaast is Doesburg een mooie oude Hanzestad.

  Een museum bezoeken als kunstliefhebber.

  Het museum is dus erg interessant als u een kunstliefhebber bent. Maar ook als u normaal niet zoveel met kunst bezig bent, dan kan het bezoeken van het museum een mooie ervaring zijn.
  De werken van Lalique zijn gevarieerd. De meeste mensen die het museum bezoeken hebben dan ook een geweldige dag. Mede door de wisseltentoonstellingen. Ieder jaar komen er andere kunstenaars aan bod. Zo staat tot juni 2018 de kunstenaar Jan Toorop centraal. Vanaf juli 2018 zal er een tentoonstelling gewijd worden aan de kunstenaar Marc Chagall. Dat waardeert de kunstliefhebber.
  Een museum bezoeken in het oude Doesburgse is een interessante invulling van uw dag.
  Met name in de periode van de kerst en de pasen is het een drukte van belang in het museum.

  Een interessant museum om te bezoeken

  In het Lalique museum zijn het niet alleen de kunstliefhebbers die enthousiast zijn.
  In het museum zijn namelijk regelmatig jongeren te vinden. Jongeren hebben het dankzij de variatie in de meeste gevallen erg naar hun zin. Het museum herbergt eveneens objecten  die jongeren interessant vinden. De collectie van het  Lalique museum is echter ook zeer goed toegankelijk als u al wat ouder bent. Het museum is dus eigenlijk geschikt voor alle leeftijden vanaf ongeveer vijftien jaar maar ook kleine kinderen raken niet uitgekeken op de objecten als hun ouders hen begeleiden.

  De tijdelijke tentoonstellingen maken het interessant om het museum te bezoeken.

  Naast de werken van René Lalique zijn er regelmatig- zoals eerder aangegeven- tijdelijke tentoonstellingen die u interessant zou kunnen vinden.
  De tijdelijke tentoonstellingen geven u meer begrip van de tijd waarin René Lalique heeft geleefd.
  De tijd waarin hij leefde wordt ook wel de periode van de art nouveau genoemd.
  Het is een romantische periode in de geschiedenis geweest waarin de mens en de natuur centraal stond.
  De tijdelijke tentoonstellingen zijn er eveneens om een licht te laten schijnen op deze periode waarin er een groot geloof in vooruitgang was.

  Een vooruitgang in technische kennis.museum bezoeken

  De mensen dachten dat de technische vooruitgang iedereen ten goede zou komen.
  Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog breekt er een andere periode aan. De kunststroming die dan centraal staat is de art deco. Deze periode wordt overigens pas in de wereld tentoonstelling van 1925 genoemd. De kunst is dan meer geabstraheerd.
  Het is een reactie op de tijd voor de Eerste Wereldoorlog. In de periode van de art nouveau is de kunst organisch, gedetailleerd en vervuld van symboliek.
  Het is interessant om een museum te bezoeken dat meer uitleg geeft over deze periode.
  Het komt regelmatig voor dat mensen de periode van de art nouveau en de art deco met elkaar verwisselen.
  Door het museum te bezoeken en de uitleg te beluisteren verkrijgt u begrip van de kunstenaar en zijn rol in de tijd waarin hij heeft geleefd. Daarna gaat u met een ervaring rijker weer naar huis.

  Een museum bezoeken en daarna een heerlijke lunch!

  Na afloop van het bezichtigen van de collectie kunt u een heerlijke lunch gebruiken in de stijlsalon van het museum. In de winterperiode is heerlijk om in de stijlsalon bij de open haard plaats te nemen.
  In de periode van de lente en de herfst nemen de mensen veelal plaats op het terras.
  Daar gebruiken zij een huisgemaakte lunch die vers in de keuken van het museum is bereid.

  Een museum bezoeken en deelnemen aan een arrangement.

  In de periode van de kerst en de pasen maken veel gasten gebruik van een arrangement als zij het museum bezoeken. U wordt dan onder het genot van een glaasje prosecco ontvangen in de concertzaal van het museum. De conservator geeft u een lezing waarna er een kort pianorecital is.
  Hierna zal u het museum bezoeken. Het gebruiken van de lunch waarna onder begeleiding van de conservator de collectie in ogenschouw wordt genomen. Het is een mooie ervaring en de meeste mensen vinden het een mooie invulling van hun dag in het oude Hanzestadje Doesburg.
  Kortom, een leerzame dag om een museum te bezoeken en daarnaast om eveneens kennis op te doen van cultuur!

  Top