fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Museum in Den Haag gezien?

Museum in Den Haag gezien?

LALIQUE Museum in Den Haag gezien?

  Heeft u de expositie over Jan Toorop in het gemeente museum Den Haag gezien in 2016?

  Bezoek dan eveneens het Lalique Museum te Doesburg en bekijk onbekende werken van Jan Toorop.

  Wanneer u in 2016 in het gemeente museum Den Haag bent geweest, is het interessant om in Doesburg de onbekende werken van Jan Toorop te bekijken. Uitgangspunt van de tentoonstelling is de oosterse afkomst van Jan Toorop.
  Daarnaast kunt u de vaste collectie van René Lalique bekijken, de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst. In het museum zijn regelmatig rondleidingen waarbij de conservator u een lezing geeft zodat u naast de informatie die u heeft gekregen in het gemeente museum Den Haag eveneens een ander perspectief gaat krijgen op de kunst van Jan Toorop in het Lalique Museum te Doesburg.

  In het museum zijn ledschermen en touchscreens die u extra informatie geven over de collectie van René Lalique. Op deze schermen staan eveneens de details die verwerkt zijn in de werken van Lalique.
  Na afloop van uw bezoek kunt u heerlijk lunchen in de bloementuin of in de winterperiode bij de open haard.

  Een leerzame dag naast uw eerdere bezoek aan het gemeente museum Den HaagMuseum Den Haag

  Als u naar aanleiding van uw eerdere bezoek aan het gemeente museum in Den Haag meer wilt weten over Jan Toorop is het interessant om een bezoekje af te leggen aan het Lalique museum in de oude Hanzestad Doesburg bij Doetinchem in de buurt. Ook wel in het nabijgelegen museum bij Arnhem.
  Uw bezoek zal u inzicht geven in de symbolieken die Jan Toorop heeft toegepast in zijn werk.
  Daarnaast is de vaste collectie van René Lalique zeer gevarieerd samengesteld.
  In de mediakamer van het museum ziet u eveneens een film over de wijze waarop tegenwoordig in het atelier van Lalique glas wordt vervaardigd.
  Tevens kunt u in het museum een arrangement bijwonen waarbij de conservator u een lezing geeft waarna al uw vragen beantwoord kunnen worden. Het is een boeiende en sfeervolle en leerzame samenkomst.
  De toegang van het museum bedraagt €13. In het geval dat u in het bezit bent van een museumkaart kunt u gratis het museum bezoeken.

  Als u een arrangement wilt bijwonen om uw kennis te verdiepen na uw bezoek aan gemeente museum in Den Haag

  Als u na uw bezoek aan het gemeente museum in Den Haag uw kennis wilt verdiepen kunt u terecht in het Lalique museum te Doesburg. Het is gelegen in de Achterhoek in de buurt van Arnhem en Zutphen.
  Er zijn verscheidene arrangementen waar u gebruik van kunt maken.

  Het prosecco arrangement.

  Ingeval van het prosecco arrangement wordt u ontvangen onder het genot van een glaasje prosecco in de concertzaal van het museum. De conservator geeft u een interessante lezing over de periode van de art nouveau en over kunstenaars als René Lalique en Jan Toorop. Na afloop van de lezing zal er een kort pianorecital ten gehore worden gegeven waarna u onder begeleiding de collectie van het museum in ogenschouw zal nemen. Door de lezing begrijpt u de tentoongestelde werken beter en u heeft uw kennis verdiept nadat u het gemeente museum in Den Haag heeft bezocht.

  Het prosecco arrangement met luxe lunch

  Veelal maken de gasten echter gebruik van de lezing met een lunch. Dit is uiteraard meer feestelijk, met name in de periode van de kerstmis en de pasen.
  Dan zijn de Rijksmonumenten waarin het museum is gevestigd geheel in stijl versierd.
  U wordt dan net zoals bij het prosecco arrangement ontvangen in de concertzaal van het museum.
  Daarna geeft de conservator u een lezing over Jan Toorop of over René Lalique.
  Daarna gebruikt u de lunch in de zaal. Het is een lunch die in de keuken van het museum zelf is bereid.
  Daarna krijgt u een rondleiding onder begeleiding van de conservator door het museum. Iedere vraag die u stelt kan de conservator voor u beantwoorden. Tevens is er tijd om al uw vragen te beantwoorden.
  Na afloop van de rondleiding kunt u uiteraard nog op eigen gelegenheid door het museum lopen om te kijken naar objecten die u interessant heeft gevonden. Het is een leerzame ervaring als u het gemeente museum in Den Haag al eerder heeft bezocht.

  Na afloop een rondleiding door de Hanzestad Doesburg.

  U gaat na afloop zelfstandig door de oude Hanzestad. Uiteraard kunt u eveneens een rondleiding laten organiseren die het VVV regelmatig onder de aandacht brengt. Zo ziet u de oude Martinitoren. Uiteraard kunt u deze beklimmen als u dit wilt. Veel toeristen beklimmen de oude toren en genieten zo van het uitzicht op de oude Hanzestad. Uiteraard kunt u daarna het museum in Gorssel of Kasteel Ruurlo bezoeken. Daar is de collectie van Carel Willink ondergebracht. Dat is een mooie afsluiting van uw dag!
  Zo heeft u zeer genoten als u na uw bezoek aan het gemeente museum Den Haag nog naar een ander deel van het land gaat.
  Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in het museum!

  Top