fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam, een echte aanrader!

Bent u ook een museum fan? Dan is Museum Rotterdam iets voor u! Wij hebben een groot museum met een groot aantal touchscreen schermen. U kunt dankzij deze schermen flink inzoomen op de kunstwerken van René Lalique hierdoor kunt u zelfs de kleinste details van de kunstwerken zien. De kunstwerken van René Lalique hebben namelijk heel veel kleine details in zich. Dit komt doordat René Lalique altijd met een vergrootglas te werk ging. Zo kon hij de kleinste details in de kunstwerken aanbrengen. René Lalique is een kunstenaar van topkwaliteit die veel mensen helaas niet kennen. Wanneer u vraagt naar René Lalique zal misschien 1 op de 20 mensen wel eens hebben gehoord van René Lalique. De rest zou het niet weten. Wanneer mensen in museum Rotterdam zijn geweest weten ze het vaak wel en René Lalique is en zullen ze hem nooit meer vergeten!

Wie is René Lalique?museum Rotterdam

René Lalique is een kunstenaar die vooral bekend staat om zijn glaswerk en zijn juwelen. René Lalique maakte prachtige juwelen en glaswerk met erg veel details, de details in de kunstwerken waren af en toe zo klein dat ze bijna niet met het blote oog te zien waren. Hij werkte altijd met een vergrootglas, waardoor hij deze kleine details in zijn kunstwerken kon verwerken.

Hij leefde van 1860 tot en met 1945, in dit jaar is hij helaas overleden en heeft hij zijn kunstwerken collectie achtergelaten. Tussen 1890 en 1910 heeft René Lalique Frankrijk goed vertegenwoordigd met zijn kunstwerken en heeft hiermee veel respect gekregen. Dit was in de periode van de art nouveau. René Lalique is wat ons betreft een van de beste kunstenaars ter wereld geweest. Hij heeft de glaskunst en de gedetailleerde juwelen echt op de kaart gezet. Wanneer iedereen zijn werk heeft gezien zal iedereen erkennen dat dit een kunstenaar van wereldklasse is!

Museum in Rotterdam

Museum Rotterdam is een museum dat is gebaseerd op de kunst van René Lalique. Het museum schenkt veel aandacht aan zijn prachtwerk en wilt graag de bezoeker zo goed mogelijk laten zien wat de kracht van René Lalique is. Dit zijn namelijk de details die hij in zijn kunst verwerkte. Dit is de reden dat museum Rotterdam vol staat met grote beeldschermen. Deze beeldschermen zijn touchscreen en staan bij de kunstwerken van René Lalique. Zo zorgen wij ervoor dat de bezoeker niet alleen de kunst ziet zoals hij te zien is in de vitrine maar dat ook de details van zijn werk goed worden gezien. Een gedetailleerd kunstwerk verdient naar onze mening dit kleine beetje extra aandacht wel! Met deze touchscreen schermen kan de bezoeker van museum Rotterdam ver inzoomen op het kunstwerk. Zo kunt u de details altijd goed bekijken.

Wanneer u de details ziet die hij in zijn kunstwerk heeft verwerkt zult u versteld staan van de vaardigheid van René Lalique. Zijn kunstwerken maakte hij altijd met een vergrootglas om zo de details te kunnen verwerken. Het is uiteraard zonde als u niet van deze details kunt genieten. Verder is het museum gewoon een leuke bezienswaardigheid en zult u een leuke dag hebben. Wanneer u klaar bent in het museum, kunt u uiteraard ook nog een wandeling maken in de prachtige omgeving van museum Rotterdam.

Mijn ervaring met museum Rotterdam

Ik ben absoluut geen museum fan en zag er dus ook erg tegenop om met mijn familie naar museum Rotterdam te gaan. Ik heb van alles geprobeerd om hier onderuit te komen maar helaas is mij dat niet gelukt. Vervolgens ben ik met mijn familie naar museum Rotterdam gegaan en ik had niet verwacht dat het zo leuk was! Ik heb echt een superleuke dag gehad en zo er zo weer eens heen gaan. Hetgene dat zo leuk was aan dit bezoek is dat het een heel modern museum is. Er zijn grote beeldschermen met touchscreen waarmee je de kunstwerken van dichtbij kunt bekijken. Dit maakt het een stuk leuker voor de jeugd om naar het museum toe te gaan. Ik ben namelijk een jongen van 17 jaar en museums bezoeken is niet echt mijn lievelingsbezigheid.

Wij hadden een arrangement genomen waarbij wij een lunch in het museum kregen. De lunch was heerlijk en lekker uitgebreid. Ik heb niks te klagen over dit museum. Wanneer u nog een leuke bezigheid zoekt voor jong en oud is museum Rotterdam echt een aanrader!  Voor meer informatie over museum Rotterdam kunt u ook een kijkje nemen op de website van museum Rotterdam of even contact opnemen, dit kan zowel telefonisch als per mail.

Top