fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Museum Utrecht

Museum Utrecht

Museum Utrecht, een echte aanrader voor alle museum fans!

Bent u een echte museum fan in hart en nieren? Dan is museum Utrecht echt iets voor u! Museum is in tegenstelling tot andere museums een echte leuke ervaring! Museum Utrecht heeft namelijk een wat meer interactief museum dankzij de beeldschermen waarmee u kunt inzoomen op de kunstwerken, vaak denken mensen van een kunstwerk dat het niet echt een bijzonder kunstwerk is. Dit komt doordat kunstwerken vaak een groot aantal kleine details bevatten. Soms is het zelfs zo gedetailleerd dat het met het blote oog bijna niet te zien is. U kunt bij museum Utrecht dus door middel van touchscreen schermen wel alle details van de kunstwerken bekijken en tegelijkertijd ook meteen een kort filmpje kijken met enkele informatie over de kunstenaar of het kunstwerk. Museum Utrecht is volledig gebaseerd op de kunstwerken van René Lalique en de kunstwerken van Jan Toorop.

Wie is René Lalique ?

René Lalique is een kunstenaar, hij staat bekend om zijn prachtige collectie juwelen en glaswerk. Hij leefde van 1860 tot 1945 en heeft tussen 1890 en 1910 de kunst van Frankrijk flink vertegenwoordigd, hij heeft zowel de eerste als de 2e wereldoorlog meegemaakt. René Lalique heeft als bijnaam de Da Vinci onder de juwelen, iedereen kent uiteraard Leonardo Da Vinci wel en weet ook dat dit een zeer gewaardeerde kunstenaar is en een van de bekendste ter wereld. René Lalique heeft als bijnaam de Da Vinci onder de juwelen. Dit is een bijnaam die je niet zomaar krijgt, hier moet je wel goed voor zijn!

Verder Stond René Lalique bekend als een hele gedetailleerde kunstenaar. Hij ging ook altijd te werk met een vergrootglas om op die manier zelfs de kleinste details aan zijn kunstwerken te kunnen toevoegen! René Lalique is een kunstenaar van topniveau en het is jammer dat wij hem niet meer in ons midden hebben. Gelukkig hebben wij zijn prachtige kunst nog, hiermee kunnen wij nog steeds genieten van de prachtige creaties die hij door de jaren heen heeft gemaakt.

Hoe ziet museum Utrecht er van binnen uit?

Museum Utrecht is niet voor niks een museum, het staat dan natuurlijk ook vol met kunstwerken die van hoge waarde zijn. Niet iedereen zal ze even mooi vinden wanneer ze de kunstwerken zien. Dit komt doordat de kunstwerken op zichzelf niet heel bijzonder lijken. Dit is de reden dat het museum vol staat met grote touchscreen schermen. Met behulp van deze schermen kunt u ver inzoomen op de kunstwerken zonder dat de kunstwerken onscherp zijn. Wanneer u inzoomt op de kunstwerken zult u zien dat de kunstwerken zeer gedetailleerd zijn, u zult nu ook versteld staan van de prachtige kunstwerken die museum Utrecht in bezit heeft. Nu pas snapt u wat de kunstwerken van René Lalique zo bijzonder maakt. Dit is een echte ervaring en door de touchscreen schermen ook leuk voor de jeugd.

De arrangementen van Museum UtrechtMuseum Utrecht

Museum utrecht heeft uiteraard net als (bijna) elk ander museum een verschillende arrangementen waar de bezoekers gebruik van kunnen maken. Bij museum Utrecht (Lalique museum) bieden wij u de volgende arrangementen aan :

  • Een prosecco arrangement : Bij het prosecco arrangement wordt u ontvangen in de theaterzaal, hier krijgt u een heerlijke prosecco. Vervolgens krijgt u in de concertzaal een lezing van een conservator over de kunstwerken van René Lalique. Ook wordt het levensverhaal van René lalique hier doorgenomen. Wanneer deze lezing is afgelopen krijgt u onder leiding van een van onze gidsen een rondleiding door het museum. Tijdens deze rondleiding krijgt u van onze gidsen meer informatie over de kunstwerken te horen en kunt u ook eventuele vragen stellen over de kunstwerken.

Dit arrangement kost €17,50 per persoon en duurt ongeveer 90 minuten. Schrijf u dus snel in en ervaar het zelf!

Tweede arrangement

  • Het prosecco arrangement met luxe lunch : Dit arrangement is hetzelfde als het prosecco arrangement. Er is alleen wel een kleine smakelijke toevoeging aan gedaan. Er wordt u nu namelijk tussen de lezing en de rondleiding een heerlijke lunch aangeboden door museum Utrecht. Deze lunch zal plaatsvinden in de bloementuin van Museum Utrecht. Dit zal een heerlijke ontspannende tussenstop zijn waarna u weer met een volle buik en veel energie kunt deelnemen aan de rondleiding van onze gids.

Dit arrangement kost €37,50 per persoon, het arrangement duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Het is pas mogelijk dit te activeren vanaf 10 personen. U kunt niet binnen komen lopen en gebruik maken van het arrangement. Dit is iets dat wij van tevoren moeten weten, zo kunnen wij rekening houden met de groep en zorgen dat wij alles voor de lunch in huis hebben.

Na de beide arrangementen kunt u uiteraard zelf nog eens rustig rondkijken in het museum. Wanneer de rondleiding voor uw gevoel iets te snel ging of u nog een of meerdere kunstwerken goed wilt bekijken.

Top