fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Nederlands Openlucht museum

Nederlands Openlucht museum

Nederlands Openlucht museum is een echte aanrader voor iedereen!

Waarom het openlucht museum? Het Openlucht museum is een museum dat anders is als andere. Dit is namelijk een museum dat zowel een binnen als een buitengedeelte heeft en u kunt hier veel verschillende artikelen bekijken. Het is eigenlijk een soort van klein Nederland. Er is van elke provincie wel iets te vinden. Ook is het Nederlands openlucht museum een zeer interactief museum. U kunt allerlei activiteiten doen bij het Nederlands Openlucht museum. Het museum is ook zeer modern. Het is namelijk een museum met veel touchscreen schermen, ook zijn er veel koptelefoons waardoor u een verhaal over het onderwerp waar u bij staat kunt horen.

Ook kunt u verschillende films bekijken waarin er onderwerpen aan bod komen. Er zijn in het Nederlands Openlucht museum ook verschillende activiteiten voor kinderen te doen. Zo kunnen die ook een leuke dag hebben. U kunt hier bijvoorbeeld brood bakken, meel maken, skelteren etc etc. U kunt er dus voor zowel de ouders als de kinderen een leuke dag van maken. Wanneer u dan toch bij het Nederlands Openlucht museum bent is het zeker een aanrader om even naar Doesburg te rijden, dit is ongeveer 20/25 minuten rijden. Hier kunt u dan ook nog een bezoekje brengen aan musee Lalique. Dit is een museum geïnspireerd op de kunstwerken die René Lalique heeft gemaakt. René Lalique heeft een hoop kunst gemaakt. Zijn beste kunstwerken zijn in het museum in Doesburg tentoongesteld en zijn ook een echte aanrader!

Over de omgeving van Musee Lalique

Musee Lalique is een museum gelegen in Doesburg. Doesburg is een hanzestad en beschikt over een prachtige haven en een kade waar u heerlijk kunt ontbijten/lunchen/dineren met uitzicht over de Ijssel. Ook kunt u op de kade overnachten in een hotel, dit is een luxe hotel waar u ook weer uitzicht heeft op de rivier. U kunt dus s morgens heerlijk genieten van de zonsopgang. Wanneer u liever niet in een hotel slaapt kunt u ook overnachten in een Bed & Breakfast. Dit is een kleine Bed & Breakfast gelegen tussen de kade en het centrum.

Het centrum van Doesburg is een authentiek centrum. In dit centrum kunt u heerlijk dineren of genieten van een alcoholische versnapering. Bijvoorbeeld bij het oudste cafe van Doesburg De Waag. Hier kunt u heerlijk eten en eventueel ook gewoon wat drinken. Sinds kort is er in Doesburg ook een café genaamd het Arsenaal geopend. Dit is een bourgondisch restaurant met heerlijke hapjes. U kunt hier uiteraard ook gewoon een drankje gaan doen. Ook kunt u gewoon ergens een snelle hap krijgen.  In het stadscentrum kunt u ook een heerlijke wandeling maken. Dit is een authentiek centrum maar wel modern. Over de kade kunt u ook een prachtige wandeling maken en genieten van het uitzicht.

Over Musee LaliqueNederlands Openlucht museum

Musee Lalique is een museum dat vol staat met de kunst die afkomstig zijn van René Lalique. Dit is een glaskunstenaar en de Da Vinci onder de juwelen die leefde van 1860-1945. Hij staat bekend om zijn zeer gedetailleerde kunstwerken. Hij ging tijdens het ontwerpen van de kunstwerken altijd te werk met een vergrootglas. Zo kon hij zelfs de kleinste details in zijn kunstwerken verwerken. Dit is de reden dat er in het museum een hoop grote beeldschermen staan. Deze zijn uitgerust met touchscreen hierdoor kan de bezoeker van Musee Lalique ver inzoomen op de kunstwerken om zo alle details in de kunstwerken goed te kunnen bekijken.

Mijn ervaring met Nederlands Openlucht museum en Musee Lalique

Ik ben een maand geleden met mijn kinderen en mijn vrouw naar het Nederlands Openlucht museum gegaan. Ik woon in Amsterdam maar hoorde van mensen om mij heen dat het Nederlands Openlucht museum een echte aanrader was voor iedereen! Een zeer interactief museum dat leuk is voor zowel de kinderen als voor ons. Wij hebben een zeer leuke dag gehad bij het Nederlands Openlucht museum. Toen wij daar weg liepen zagen wij een flyer hangen van het Musee Lalique. Ik heb toen besloten in overleg met mijn vrouw uiteraard om ook meteen door te rijden naar het Lalique museum.

Wij hebben daar gekozen voor het prosecco arrangement. We zijn begonnen met een heerlijke prosecco en ondertussen hebben wij een lezing bijgewoond. Vervolgens zijn wij door het museum heen gelopen. Een prachtig museum met prachtige kunstwerken. Ik ga kom hier zeker nog eens vaker terug. Ik raadt een bezoek aan zowel Nederlands Openlucht museum en het Musee Lalique aan iedereen aan! Ook voor mensen die niet zo van museums houden is dit een leuke activiteit!

 

Top