Op zoek naar een leuk museum bij Arnhem?

LALIQUE Op zoek naar een leuk museum bij Arnhem?

Het Lalique Museum is een interessant museum bij  Arnhem.

Het museum herbergt een fraaie collectie van juwelen en glaswerken die zijn ontworpen door de Franse kunstenaar René Lalique. Hij wordt ook wel de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd en leefde tussen 1860 en 1945. Uiteraard zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over bijvoorbeeld Jan Toorop en Marc Chagall.
In het museum zijn gidsen aanwezig die u informatie geven over de collectie.
In die zin is het interessant om meer begrip te krijgen van de werken die in het museum worden tentoongesteld.

De informatie

Op de schermen is informatie te vinden over de details in de werken die Lalique heeft vervaardigd. Lalique heeft zeer kleine fraaie details aangebracht in zijn objecten.
Het Lalique Museum is een goede keuze als u op zoekt bent naar een museum bij Arnhem.
De informatie maakt het museum tot een interessante plek als u meer verdieping wilt over de tijd van de art nouveau en de art deco.

René LaliqueMuseum Arnhem

René Lalique heeft een zeer bewogen leven gehad. Door zijn contacten met Gulbenkian en de parfumeur Coty heeft zijn werk een grote verscheidenheid. Door Gubenkian kreeg Lalique carte blanche om juwelen te vervaardigen. Gulbekian was zeer vermogend. Lalique kon nu juwelen gaan vervaardigen die de rijken der aarde droegen zoals de bekende actrice Sarah Bernardt.
Door Coty kwam Lalique in aanraking met een parfumeur die een grote invloed heeft gehad op zijn leven. Door Coty en Lalique zijn parfumflacons tegenwoordig fraai van uiterlijk.
Deze collectie kunt u eveneens bezichtigen in het Lalique museum bij Arnhem.
Het museum heeft een webshop waar u het standaardwerk over Lalique kunt bestellen.
Het heet “Microcosmos van René Lalique”. Daarnaast kunt u op de website ook het parfum van Lalique bestellen. Tegenwoordig worden er onder het merk Lalique nog steeds parfums vervaardigd.

De lunch in het museum bij ArnhemMuseum Arnhem

U kunt in het museum de lunch gebruiken bij de open haard of op het terras.
Iedere dag kunt u terecht zonder een boeking.  Het is een heerlijke lunch die vers is klaargemaakt in de keuken van het museum.
Daarnaast heeft het museum een stijltuin waar u kunt genieten van de bloemen.
De beplanting is zo toegepast dat de zogenaamde “kleine natuur” zoals de vlinder en de libelle in deze tuin veelvuldig aanwezig is. René Lalique was een grote liefhebber van de “kleine natuur” en heeft bijvoorbeeld de vlinder verwerkt in zijn juwelen. Deze juwelen zijn eveneens te zien in het Gulbenkian Museum te Lissabon, in de Elzas en in Japan. Zij vertegenwoordigen soms een waarde tot honderd miljoen euro zoals het geval is in het museum te Lissabon.
In die zin is het uniek dat het musueum te Doesburg in de buurt van het museum bij Arnhem deze bijzondere collectie toont.

Een fraai en leerzaam museum bij Arnhem

Het Lalique museum bij Arnhem is gratis toegankelijk als u in het bezit bent van een museumkaart.
De toegang zonder museumkaart is €13.
Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in de mediakamer waar u ziet hoe glaswerken tegenwoordig worden vervaardigd.
Mocht u meer informatie willen kunt u altijd een arrangement boeken in het museum.

Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen. Deze staan in het teken van Jan Toorop tot juni 2018.
Vanaf juli 2018 is een tentoonstelling gewijd aan Marc Chagall.

De lezingen over de tijdelijke tentoonstellingen.

De tijdelijke tentoonstellingen duren vaak een jaar. Dit betekent dat er ieder jaar weer met zorg een andere lezing wordt samengesteld. In de periode van de pasen en de kerstmis is het museum feestelijk door de versieringen in het oude Rijksmonument. Dit is bij uitstek de periode in het jaar waarin mensen in grote getale het museum bezoeken. Velen maken dan gebruik van het arrangement bij de concertvleugel.

Het prosecco arrangement

Het prosecco arrangement wordt veelal geboekt door gasten die meer willen weten over de tentoonstelling van het moment. Deze gasten worden bij de concertvleugel ontvangen onder het genot van een glaasje prosecco. Daarna is er een lezing door de concertvleugel. Ook wordt er een kort pianorecital ten gehore gebracht. Na het pianorecital krijgen de mensen onder begeleiding van de conservator een rondgang langs de collectie.

Het prosecco arrangement met luxe lunch

Velen maken echter gebruik van de optie waarbij er in het museum een heerlijke lunch wordt gepresenteerd. Het is een lunch met verse producten die zeer in de smaak vallen bij de gasten.
De bezoekers worden ontvangen onder het genot van een glaasje prosecco waarna zij een lezing van de conservator krijgen. Daarna gaan zij de heerlijke lunch gebruiken en na afloop van de lunch is er een rondgang van de collectie onder begeleiding van de conservator. Het is een feestelijke ontvangst die velen aanspreekt.
Het is een mooie optie als u in een museum bij Arnhem wilt boeken. Uiteraard kunt u altijd eveneens op eigen gelegenheid het museum bezoeken. U hoeft niet altijd een arrangement te boeken want u kunt ook op de bonnefooi terecht.
Wees welkom in het museum als u op zoek bent naar een leerzame en boeiende ervaring in een museum bij Arnhem!