fbpx

Openingstijden museum: Di t/m Zo: 11:30 - 17:00

Doesburg, Nederland

Gasthuisstraat 1, 6981 CP

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

LALIQUE Vaste collectie

  Het werk van de juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945)  is zeer verscheiden. Lalique wordt dan ook wel de ‘Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst’ genoemd. De objecten zijn vervuld van symboliek en “geheime” details, René Lalique heeft namelijk met de loep gewerkt.

  Vanaf 1876 start de loopbaan van René Lalique met het vervaardigen van juwelen. Vanuit de juwelen ontwikkelt Lalique zich naar de glaskunst. Aanvankelijk zijn dit kleine ‘cire perdue’-objecten (verlorenwasmethode). Voor Coty en andere parfumhuizen ontwerpt Lalique parfumflacons.

  Vanaf de Eerste Wereldoorlog vervaardigt Lalique vazen, schalen, lampen en tevens zeer grote objecten die in opdracht voor zeer vermogende particulieren en bedrijven worden gerealiseerd.

  In het museum is Doesburg is als vaste collectie een ruime doorsnede uit het werk van Lalique te bezichtigen. Gidsen geven de bezoeker een mondelinge toelichting op deze objecten. In het museum zijn digitale schermen waarmee informatie wordt gegeven over de detaillering en de symboliek achter de objecten. Daarnaast is er een mediaruimte in het museum waar men het proces van glasblazen in de huidige tijd kan bekijken.

  10-1024x1024
  7-1024x1024
  9-1024x1024
  Top